DOLAR 38,7786 0.39%
EURO 43,8944 0.27%
ALTIN 4.142,720,97
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

sponsor reklam
Kabak deyip geçme
13 okunma

Kabak deyip geçme

ABONE OL
8 Mayıs 2025 22:35
Kabak deyip geçme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kabak, çoğu kişi tarafından bitki olarak algılanmasına rağmen, tohum içerdiği için meyve olarak kabul ediliyor. Kabak, cucurbitaceae ailesinin dört çeşidinden birine aittir. Kalın bir kabukla içerisindeki naif yapısı korunur. Kabağın, Meksika ve Orta Amerika’da yaklaşık 7 bin 500 yıl önce keşfedildiği iddia edilmektedir. Yaz aylarında çıkan kabak, genelde pişirilerek tüketilir. 100 gramlık kabak ortalama 45 kcal enerji içerir. A, C, E ve K vitaminlerini içeren kabak; magnezyum, demir, bakır başta olmak üzere mineraller açısından da zengindir. Kabak; karoten alfa, karoten beta açısından da zengin sayılır.

‘KABAK TADI VERMEK’
‘Senin bu konuşmaların da artık kabak tadı vermeye başladı’ deyimi, olumsuz durumların hoşa gitmemeye başladığını belirtmek amacıyla söylenir. Sürekli söylenen bir sözün ya da sürekli yapılan bir hareketin insanı bıktırdığını da ifade etmek anlamına gelebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile…

KAŞKARİKAS

MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kabağın kabuğu
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı incecik kıyılmış dereotu
YAPILIŞI: Kabağı soyuyoruz, kabukları iyice yıkayıp temizliyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Kabak kabuklarını beş-altı dakika soteliyoruz ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz kabak kabuklarını 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. En son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakıyoruz.

AVOKADO PESTOLU KABAK SPAGETTİ

MALZEMELER
2 adet sakız kabak
1 adet avokado
1 demet taze fesleğen
2 diş sarımsak
25 gr. dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Kabakları spagetti gibi ince ve uzun şeritler olacak şekilde doğruyoruz. Fesleğen, fıstık, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu rondodan çekiyoruz ve pesto elde ediyoruz. Avokadoyu soyup içini pesto ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız yeşil sosu, kabaklar ile harmanlayıp servis ediyoruz.

KABAKLI KEK

MALZEMELER
2 orta boy kabak
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet kırmızı biber
Yarım demet dereotu
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 paket kabartma tozu
250 gr. beyaz peynir
2.5 su bardağı un
YAPILIŞI: Öncelikle yumurtaları iyece çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu, baharatları ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, kıyılmış dereotu ile maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Harcı, yağlanmış fırın tepsisine ya da kek kalıbına döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
bonus veren siteler bonus veren siteler