Kabak deyip geçme
Kabak, çoğu kişi tarafından bitki olarak algılanmasına rağmen, tohum içerdiği için meyve olarak kabul ediliyor. Kabak, cucurbitaceae ailesinin dört çeşidinden birine aittir. Kalın bir kabukla içerisindeki naif yapısı korunur. Kabağın, Meksika ve Orta Amerika'da yaklaşık 7 bin 500 yıl önce keşfedildiği iddia edilmektedir. Yaz aylarında çıkan kabak, genelde pişirilerek tüketilir. 100 gramlık kabak ortalama 45 kcal enerji içerir. A, C, E ve K vitaminlerini içeren kabak; magnezyum, demir, bakır başta olmak üzere mineraller açısından da zengindir. Kabak; karoten alfa, karoten beta açısından da zengin sayılır.
'KABAK TADI VERMEK'
'Senin bu konuşmaların da artık kabak tadı vermeye başladı' deyimi, olumsuz durumların hoşa gitmemeye başladığını belirtmek amacıyla söylenir. Sürekli söylenen bir sözün ya da sürekli yapılan bir hareketin insanı bıktırdığını da ifade etmek anlamına gelebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KAŞKARİKAS
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabağı soyuyoruz, kabukları iyice yıkayıp temizliyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Kabak kabuklarını beş-altı dakika soteliyoruz ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz kabak kabuklarını 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. En son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakıyoruz.
AVOKADO PESTOLU KABAK SPAGETTİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabakları spagetti gibi ince ve uzun şeritler olacak şekilde doğruyoruz. Fesleğen, fıstık, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu rondodan çekiyoruz ve pesto elde ediyoruz. Avokadoyu soyup içini pesto ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız yeşil sosu, kabaklar ile harmanlayıp servis ediyoruz.
KABAKLI KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle yumurtaları iyece çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu, baharatları ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, kıyılmış dereotu ile maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Harcı, yağlanmış fırın tepsisine ya da kek kalıbına döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."